PočetnaIstočna SrbijaBorZasladili se odbornici: RAZREŠENJE UZ "NAJLEPŠE ŽELJE"

Zasladili se odbornici: RAZREŠENJE UZ „NAJLEPŠE ŽELJE“

Bor, 1. jun – Svašta se moglo videti i čuti na skupštinskim zasedanjima grada Bora u poslednje vreme, od celodnevnog trajanja i odstranjivanja sa sednice do napuštanja i oštre debate opozicionih odbornika i izglasavanja vladajuće većine svega i svačega, pa čak i nezakonitih odluka. Jedni su umeli da ćute vasceli dan (pozicija), drugi satima nisu „usta zatvarali“ (opozicija). Povreda poslovnika bilo je i sa jedne i druge strane. I da ne nabrajamo još vazda čudnih, smešnih, neshavtljivih dogodovština.

Na jučerašnjem zasedanju se, eto, zbila još jedna neočekivana predstava. Gradski većnik Srećko Zdravković je, pre glasanja za njegovo razrešenje, stao pred govornicu sa vrećom punom čokalada „najlepše želje“ pozivajući skupštinsku službu da razdeli slatkiš svim odbornicima i ostalima u sali. Pa, bilo ih je pedesetak. Bio je to dar mlađanog uspšenog političara svojim kolegama ne samo iz njegove SNS partije, nego (što je bilo iznenađenje) i opoziciji koja je ukazivala da je, ne baš srećni Srećko, verovatno zgrešio u svojoj stranci.

Predlagač za razrešenje, gradonačelnik Milikić nije obrazložio zašto se sa Srećkom tako postupa. I sam taj detalj izazvao je razna nagađanja. Srećko je ipak pročitao svoj napisani govor zaključujući da on, uprkos „pucnjima“, drži čas. Kako sve to razumeti?

Predsedavajući Dragan Žikić je učtivo zamolio službu da Srećkove „najlepše želje“ razdele nakon sednice koja će i onako brzo biti završena. Ne videsmo da li su ga poslušne službenice poslušale, odbornici su se po okončanju zasedanja, onako umorni i neraspoloženi, brzo razišli. Zaslađivaće se usput. Neki, zasigurno, i neće okusiti slatki, neočekivani poklon. Zašto?

Zato što su svim silama ukazivali da je prošle godine gotovo 40 odsto ukupnih budžetskih para otišlo za subvencije Toplani umesto za kapitalne investicije, da Akva park nije kapitalna investicija i da će godišnje biti u funkciji između 700 i 800 sati, da će skupo održavanje parka pasti na leđa građana, da se u gradu ne vidi „gde je utrošen toliki novac“, da je, sem nedavnog poskupljenja grejanja od 30 odsto, usvojen nakaradni Pravilnik o isključenju i priključenju na sistem centralnog grejanja ( ravan je „naučnoj fantastici“ i nepoznanica je u ovoj zemlji), da će se novi direktori Vodovoda, Živorad Petrović i Sportskog centra, Ivana Lukić suočiti sa niz teškoća i nerazumevanja, da se već osećaju posledice predugog nepostavljanja gradskog pravobranioca, da je nemoguć razvoj turizma sa lošim putevima, da je uništena železnička stanica i dalje veliki rizik…

Evo i zašto se odbronik Dragan Marković više puta javljao u raspravi o Toplani i „famoznom Pravilniku“ koji, naglasio je, nije u interesu građana i „izazvaće tužbe i sudske procese“. Jer, pri isključivanju sa sistema grejanja nezadovoljni građanin moraće da obezbedi izmeštanje instalacija iz stana i izlolaciju od susednih stanova ili će plaćati 39 procenata iako nema grejanje. A Toplana sa većinom građana nema ni zakonom propisan ugovor. Štaviše, ima i zaposlenih i u Toplani, pa i odbornika, koji su već isključili daljinsko grejanje nezadovoljni uslugom Toplane. Hoćete na silu da natarate građane da se ne isključuju, jer ko će te uslove da ispuni. To je nemoguća misija…

Marković je, nezvanično saznajemo, njegovu „najlepšu želju“ ustupio odbornici i narodnoj poslanici Ireni Živković.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde