PočetnaVestiSportZaviša Milosavljević, fudbalski trener: U KINI SAM ODLIČNO PRIHVAĆEN, USLOVI SU IZVANREDNI,...

Zaviša Milosavljević, fudbalski trener: U KINI SAM ODLIČNO PRIHVAĆEN, USLOVI SU IZVANREDNI, EKIPA MLADA I SRČANA

Jedan od trenera omladinske fudbalske selekcije Srbije, Boranin, Zaviša Milosavljević, već tri nedelje je u Kini i trenira klub Haikou Mingčeng, člana Druge savezne lige, grupa Jug.

Protekle tri nedelje bile su dovoljne da se adaptiram na novu sredinu. Uslovi su odlični, posebno su izvanredni tereni. Postoji i ogroman izbor rekvizita za treninge. Od 15. jula počinje prelazni rok, tako da ćemo i krajem ove i u jesenjoj sezoni imati najpotrebnija pojačanja. Cilj je opstanak u ovoj ligi, a posle slede i veće ambicije. Osnovu tima čine igrači iz Evergrande fudbalske škole. Ekipa je mlada, prosek je 20,4 godine. Igrači se odlikuju srčanošću i disciplinom. Ima i talentovanih momaka. U najkraćem: lepo je raditi u takvom klubu koji zna šta hoće i gde se stručni rad poštuje i ceni – kaže Milosavljević.

Od nekadašnjeg trenera FK Bor i do nedavnog direktora Sportskog centra, Zaviše Milosavljevića, poznatog i po nadimku Viško, saznajemo da njegov klub u Kini igra utakmice u dosta udaljenim mestima i zato se uglavnom putuje avionom. Kada se odluče vozom, to je najudobnije putovanje brzinom od čak 350 kilometara na sat.

Upitan za šanse fudbalera Srbije na predstojećim evropskom šampionatu, Milosavljević kaže da šanse postoje da se prođe grupa i da od prvog susreta sa Englezima „orlovima“ zavisi dalji tok takmičenja. Ukoliko se osvoji bar bod biće to veliki podstrek i dobitno samopouzdanje. Podseća i da treba biti realan, jer u Nemačkoj gotovo da nema slabih reprezentacija.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE