PočetnaIstočna SrbijaZAVRŠAVA SE NAJLEPŠI STADION U SRBIJI – NA ZAJEČRSKOJ KRALJEVICI

ZAVRŠAVA SE NAJLEPŠI STADION U SRBIJI – NA ZAJEČRSKOJ KRALJEVICI

ČITAJ MI!

Zaječar, 18. januar – Na proleće treba da budu otvorena tri najsavrmenija fudbalska stadiona u Srbiji, u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, s tim što će objekat na Kraljevici biti najlepši. Ovu informciju potvrdio je u nedavnom TV obraćanju predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Novinari su požurili da soknu do Kraljevice i uvere se na licu mesta.

Za sada su izgrđene četiri pokrivene tribine sa 8.186 mesta za sedenje po evropskim vrhunskim standardima. Tu su, istog kpaciteta, i svlačionice, sale za zagrevanje, prostorije za prvu pomoć, doping kontrolu, za sudije, delegate, novinre, te VIP lože, soba za VAR i ostale odaje. Postavljeni su i reflektori, krov je zvršen, uvedeno grejanje, okončani grđevinski i arhitektonski radovi. Preostaju poslovi na terenu sa drenažom i prirodnom travom, finalna uređenja. U sastavu celog objekta je i hala za borilačke sportove. Vrednost izgradnje stadiona je 28,5 miliona evra.

Ovo je, bar za nas, najlepši stadion u zemlji. Trenutno imamo i četiri pomoćna, a biće ukupno sedam takvih terena. Još kad pridodamo i u neposrednoj blizini stari stadion FK „Timok“ koji će biti renoviran za atletiku, to će naš grad približiti razvijenijem sportskom turizmu. Biće mesta i za sportiste i ljubitelje, prevashodno fudbala iz cele Timočke Krajine – podsetili su predstavnici medija u Gradskoj upravi Zaječara.

Nesumnjivo je da će već na proleće, eventualno prvih dana leta zablistati sportska lepotica i ponos na Kraljevici, isto tako nameće se i pitanje – koliko će koštati preskupo održavanje ovih i svih sportskih obejkata, ne samo u gradu na Timoku? Najverovatnije je da će i država reagovati i pružiti finansijsku podršku, ne samo za objekte na Kraljevici, nego i svuda u Srbiji gde se grade ovakvi i slični, najsavrmeniji sportski centri.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde