PočetnaVestiEkologijaZIđin Koper: U MAJDANPEKU POSAĐENO JOŠ 20.000 SADNICA

ZIđin Koper: U MAJDANPEKU POSAĐENO JOŠ 20.000 SADNICA

Majdanpek, 15. april – Zaposleni u majdanpečkom ogranku Srbija Ziđin Koper nastoje da na vreme realizuju godišnji plan biološke rekultivacije degradiranih površina, pa su mnoge lokacije ovog proleća dobile lepši i zeleniji izgled. Od početka godine Služba za zaštitu životne sredine i ekologije Rudnika bakra Majdanpek organizovala je sadnju skoro 20.000 sadnica crnog bora. Pošumljavanje nedaleko od radionice za održavanje teških vozila, kao i na drugim ogoljenim kosinama u krugu rudnika udružilo je ekologe, rudare i flotere.

Ovog proleća pošumljeno je 20.000 kvadratnih metara. U toku je rekultivacija zemljišta u pogonu filtraže, gde su već formirane zatravljene površine. Nekada zapušten prostor pretvorićemo u park, jer planiramo da zasadimo mladice voća, dekorativne biljke i cveće“, kaže zamenica rukovodioca Službe ekologije u RBM-u Aleksandra Antić.

Foto: A. Repeđić/Srbija Ziđin Koper

Zamenik rukovodioca u pogonu filtraže Stefan Keković dodaje da šest meseci intenzivno rade na unapređenju ekološkog poretka u ovom pogonu i da su rezultati već vidljivi, a da novu zelenu oazu radnici pažljivo čuvaju i održavaju.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde