PočetnaIstočna SrbijaBorZIĐIN PREDSTAVIO PEDESETOGODIŠNJI PLAN RUDARENJA. IZGLEDNO JE PRESELJENJE I SELA OŠTRELJ

ZIĐIN PREDSTAVIO PEDESETOGODIŠNJI PLAN RUDARENJA. IZGLEDNO JE PRESELJENJE I SELA OŠTRELJ

Bor, 17. mart – Srbija Ziđin Majning predstavila je danas viziju budućnosti rudarenja meštanima sela Oštrelj. Međutim, nakon sastanka koji je održan danas u Boru, gradonačelnik Aleksandar Milikić izjavio je da bi ova vizija mogla imati ozbiljne posledice po selo.

Na sastanku je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izjavio da prema planu kompanije, za 50 godina selo Oštrelj će biti u potpunosti prekriveno jalovištem.

Međutim, gradonačelnik Milikić je naglasio da nijedna rudarska aktivnost neće biti sprovedena dok meštani ne budu upoznati sa planovima kompanije. On je takođe istakao da je grad Bor stopirao izradu plana rudarske kompanije zahvaljujući Ministarstvu rudarstva i energetike, sve dok meštani ne sagledaju i ne vide šta je vizija.

Očekujemo mnogo a plašimo se još više. Očekujemo da pre početka rudarskih radova budemo zbrinuti, jer je očigledno da ne postoji drugi način nego da se teritorija sela Oštrelj “zauzme”, zbog čega nam predstoji selidba na neko drugo mesto. Za početak, ovo je obećavajući sastanak i nadam se da će uskoro svima biti objašnjena budućnost jer je u selu opravdano veliki strah. Perspektiva nije dobra, neki to neće prihvatiti, ali se nadamo u pomoć države – rekao je predsednik radne grupe “Opstanak” iz sela Oštrelj Đorđe Anđelić za Ist Media.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde