Ziđin: UREĐUJU RADNI PROSTOR I SADE ČETINARE

0
80
Majdanpek, sadnja četinara - Foto: Serbia Zijin Copper
ČITAJ MI!

Bor – Majdanpek, 29. april – Pod sloganom „Uređenjem ekološkog poretka metodom 5S izgradićemo zelene rudnike“ menadžment Serbia Zijin Copper organizovao je uoči Međunarodnog praznika rada akciju uređenja radnog prostora u svim rudnicima, pogonima i fabrikama. Metoda 5S podrazumeva sistematsko uređenje radnog prostora, sa planom održivosti.

U Majdanpeku je, na brdu Koma iznad grada, rukovodstvo tamošnjeg rudnika upravljalo akcijom sadnje crnog bora. Na kosinama ovog brda, koje su desetak dana ranije „tretirane“ hidrosetvom, kinesko-srpski menadžment Rudnika bakra Majdanpek i zaposleni su u jednom danu posadili oko tri hiljade sadnica četinara.

Hidrosetva kod nove flotacije Veliki Krivelj – Foto: Serbia Zijin Copper

U Boru je, u isto vreme, kod nove flotacije u Velikom Krivelju realizovana hidrosetva, a uređivana je i okolina starog pogona za pripremu mineralnih sirovina. Floteri i ostali zaposleni u kriveljskoj flotaciji zasukali su rukave i dali sve od sebe da radnu sredinu učine lepšom i čistijom.

Floteri u kriveljskoj flotaciji zasukali su rukave i dali sve od sebe da radnu sredinu učine lepšom i čistijom. – Foto: Serbia Zijin Copper

Svakog proleća uoči prvomajskih praznika iniciramo akciju uređenja radnog prostora, pa je tako i ove godine. Pored proizvodnje, borimo se i sa nasleđenim ekološkim problemima i nastojimo da ih što pre rešimo. Stav kompanije je da o ekologiji treba svi da brinemo, pa smo zbog toga svi i uključeni u akcije uređenja radne sredine – kaže rukovodilac kriveljske flotacije Darko Milićević.

Uz poštovanje principa „mesto za sve i sve na svom mestu“ akcija uređenja radne okoline realizovana je i u rudniku „Novo Cerovo“.

Autor: G. Tončev Vasilić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име