PočetnaIstočna SrbijaBorZiđin: ZASAĐENO 2000 BAGREMA I BELOG BORA U „NOVOM CEROVU“

Ziđin: ZASAĐENO 2000 BAGREMA I BELOG BORA U „NOVOM CEROVU“

Bor, 16. mart – Kompanija Ziđin Koper, u velikoj, jučerašnjoj akciji, pod sloganom „Ruku pod ruku za zeleniji Bor“, zasađeno je 2.000 sadnica belog bagrema i crnog bora. Akcija je organizovana povodom obeležavanja kineskog Dana pošumljavanja i bila je u duhu kinesko-srpskog prijateljstva. Učestvovalo je oko 200 učenika i profesora svih srednjih škola u Boru. Kako je naglašeno u informaciji za javnost, Ziđin je od 2019. godine do danas finansirao sadnju oko 386.000 različitog rastinja, dok je u istom periodu ozelenjeno više od 1.295.000 kvadratnih metara zemljišta.

Đen Hejuang – Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Današnjom akcijom još jednom smo potvrdili svoj put ka zelenom i održivom razvoju kompanije i društva u skladu sa ideologijom Ziđin Majning Grupe. Nastavićemo sa investicijama u cilju očuvanja i unapređenja kvaliteta životne sredine u Boru i Majdanpeku i radujemo se što je lokalna zajednica prepoznala naša zalaganja, pa se i ovog puta odazvala i ovoj, jednoj od brojnih ekoloških akcija”, rekao je zamenik generalnog direktora, Đen Hejuang (Jian Heyuang).

Mirjana Marić, rukovodilac Sektora zaštite životne sredine i ekologije u kompaniji Srbija Ziđin Koper istakla je da se, posle više decenija, sada intenzivno radi na rekultivaciji kopovskih odlagališta.

Mirjana Marić – Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Radimo na ozelenjavanju travom i različitim vrstama sadnica koje su predviđene projektnom dokumentacijom, kako bi dobili nove zelene prostore. Na parceli na kojoj se danas nalazimo sadimo jednogodišnje sadnice belog bagrema i crnog bora. Drago mi je što je današnja akcija okupila i predstavnike lokalne zajednice i mlade. Cilj nam je da podstaknemo svakog pojedinca da se uključi i tako doprinesemo očuvanju životne sredine“.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde