PočetnaVestiEkonomijaDANAS POČINJE ISPLATA JEDNOKRATNE POMOĆI ZA DECU OD 10.000 DINARA

DANAS POČINJE ISPLATA JEDNOKRATNE POMOĆI ZA DECU OD 10.000 DINARA

ČITAJ MI!

Beograd, 25. septembar – Ministar finansija Siniša Mali najavio je za danas početak isplate jednokratne novčane pomoći države u iznosu od 10.000 dinara za decu do 16 godina. Ova pomoć je namenjena da olakša finansijski teret porodicama širom Srbije.

Ukupno je prijavljeno čak 1.101.000 dece za ovu pomoć, a ministar Mali je istakao da je ovakav odziv potvrda da je podrška roditeljima bila potrebna i da je stigla u pravo vreme.

Isplata novca će početi danas, pri čemu će prvih pola miliona prijavljenih dece dobiti sredstva uplaćena na svoje račune danas, 25. septembra. Preostalih 600.000 prijavljenih će novac dobiti sutra  (utorak, 26. septembar), dok će se za one koji su imali reklamacije novac isplaćivati u narednim danima, u skladu s rešavanjem tih reklamacija.

Gotovo sva deca su prijavljena za ovu pomoć države. Prijavilo se oko 635.000 roditelja, uključujući majke, samohrane očeve, hranitelje i staratelje. Ovaj odziv govori o potrebi za ovakvom vrstom podrške i o tome koliko je ona dobrodošla – izjavio je ministar Mali.

Ova inicijativa ima za cilj da pruži pomoć porodicama i da doprinese stabilizaciji ekonomske situacije u zemlji. Efekte ove pomoći će pratiti i analizirati kako bi se ocenila njen doprinos društvu u narednom periodu.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde