PočetnaIstočna SrbijaBorDanas sednica Skupštine grada Bora: TOPLANI SAMO U OVOJ GODINI 1,257 MILIJARDI...

Danas sednica Skupštine grada Bora: TOPLANI SAMO U OVOJ GODINI 1,257 MILIJARDI DIN. KO JOŠ DOBIJA MILIONE IZ GRADSKE KASE?

Bor, 5. jul – Današnja sednica Skupštine grada Bora ima 27 tačaka, najznačajnija tema sednice biće izmena Odluke o budžetu nakon sprovedene javne rasprave, čime će budžet biti uvećan na 8,912 milijardi dinara, što je za 1,1 milijardu dinara više u odnosu na prvobitno usvojen budžet.

Jedna od ključnih stavki biće subvencije JKP Toplana u iznosu od 185 miliona dinara, čime će ukupne subvencije tom preduzeću u 2024. godini iznositi 1,257 milijardi dinara. Takođe, pred odbornicima će se naći predlozi za pomoć iz budžeta Zoološkom vrtu u iznosu od 14,5 miliona dinara i JP Bogovina sa 7,3 miliona dinara.

Među drugim izmenama budžeta biće predloženo izdvajanje 43 miliona dinara za kupovinu 10 vozila za potrebe Gradske uprave, dok će za dva nova putnička vozila Doma zdravlja biti namenjeno četiri miliona dinara.

Investiciono održavanje javne rasvete predloženo je sa 25 miliona dinara, dok će za uređenje fiskulturnih sala u osnovnim školama „Branko Radičević“ i „Sveti Sava“ biti izdvojeno 39,3 miliona dinara. Sanacija podova u vrtiću „Dečija radost“ planirana je sa 12 miliona dinara, dok će za podove u OŠ „Sveti Sava“ biti namenjeno 6,84 miliona dinara.

Značajna sredstva iz budžeta Grada biće izdvojena za “solidarnu pomoć zaposlenima radi poboljšanja materijalnih uslova zaposlenih”.

Dečijoj ustanovi „Bambi“ za ove potrebe biće namenjeno 21,4 miliona dinara, preko 16 miliona dinara biće izdvojeno za solidarnu pomoć zaposlenima u Gradskoj upravi, dok će za radnike JU Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“ biti namenjeno 7,3 miliona dinara. Centru za kulturu biće dodeljeno 1,8 miliona dinara, koliko i Muzeju rudarstva i metalurgije, dok će za zaposlene u Narodnoj biblioteci biti namenjeno 2,26 miliona dinara.

Ukupno 3,6 miliona dinara biće izdvojeno za seoske mesne zajednice kako bi obeležile seoske slave, dok će za kupovinu protivgradnih raketa iz budžeta Grada biti predloženo izdvajanje 1,5 miliona dinara.

Odbijeni su svi predlozi Kancelarije za mlade za novčana sredstva kako bi se pokrile sve aktivnosti i nabavio deo opreme, uz obrazloženje da ova organizacija nema prava na raspolaganje sredstvima iz budžeta. Takođe, odbijen je zahtev Milovana Matovića iz Udruženja roditelja „Bebironče“ za izdvajanje novca za uređenje odmarališta na Savači.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE