PočetnaIstočna SrbijaBorFudbal: BOR NEREŠENO, SLEDI LOKALNI DERBI – ZLOT PROTIV SLATINE

Fudbal: BOR NEREŠENO, SLEDI LOKALNI DERBI – ZLOT PROTIV SLATINE

Bor, 7. maj – Ovaj vikend protekao je u znaku iznenađenja za Bor koji je na svom terenu igrao nerešeno sa pirotskim „Tanaskom Rajićem“ – 2:2. Gosti su vodili sa 1:0, domaći brzo izjednačili, a potom i poveli. Ipak, nije se uspelo. Nisu vredele stopostotne šanse, Bor je pokazao da nema izrazitog golgetera i da sa Piroćancima, kao po pravilu, bilo koja da je ekipa, uvek ima muka i nevolja. Rivalitet oduvek traje, ali to nije razlog što „rudari“ posustaju i dokazuju da im nedostaje još nekoliko ubojitih, iskusnih igrača. To je nauk za narednu sezonu koja, isto kao i ova, neće ni malo biti laka. Vremena je na pretek da se pronađe i uigra novi tim i tako se, uz podršku verne pubile, krene ka cilju.

Zlot je prijatno iznenadio, u gostima je sa „Hajduk Veljkom“ u Negotinu igrao 1:1, dok je Slatina, na svom igralištu kraj Borske reke, deklasirana od odlične ekipe Balkanskog – 0:4. Momci iz Dimitrovgrada potvrđuju da će i naredne sezone biti tvrd orah, prevashodno Boru i zaječarskom Timoku.

Na tabeli vodi Đerdap sa 59, sad je Balkanski drugi – 53, a Bor 1919. je pao na treću poziciju sa 52 boda i utakmicom više od prvoplasiranog i drugoplasiranog na tabeli Istoka.

Đerdap se pobedom nad Knjazom u Knjaževcu – 0:3 učvrstio na prvom mestu, ali će već u sledećem, 25. kolu, polagati ispit zrelosti protiv Balkanskog u gostima. Još jedan derbi, ali lokalni, odigraće se u Zlotu, gde se ekipa domaćina sastaje sa Slatinom. Bor odlazi u Boljevac gde ga čeka slabašni Rtanj i gde su „rudari“ apsolutni favoriti.

 

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde