PočetnaIstočna SrbijaBorFudbal: ZAVIŠA MILOSAVLJEVIĆ JE TRENER U KINI

Fudbal: ZAVIŠA MILOSAVLJEVIĆ JE TRENER U KINI

Bor, 30. maj – Poznati borski i srpski fudbalski stručnjak, magistar fizičkog vaspitanja i v.d. direktor Sportskog centra u Boru, Zaviša Milosavljević potpisao je ugovor sa kineskim klubom Haikou Mingcheng na godinu i po. Ovaj klub je trenutno u Drugoj ligi, ali ima sve šanse da već u sledećoj sezoni zaigra u prvoligaškom društvu. Klub je pod patronatom Evergrande Football School, najvećeom svetskom fudbalskom akademijom.

To je u stvari B tim prvoligaša Guangzhou FC čiji je cilj da se iduće godine preseli u elitnu kinesku ligu. Ova sezona se završava najesen i odmah posle krećemo u borbu za viši rang, što je moj prvi zadatak. Već nakon prvog susreta video sam da je ceo tim rešen za postizanje što boljih rezultata i to će se, nadam se, ostvariti. U klubu vlada odlična sportska atmosfera, imaću sve uslove i jedino što preostaje jeste da opravdam poverenje. Spreman sam na odricanja i novo dokazivanje. Iskustvo je na mojoj strani – kazao nam je Milosavljević u jutrošnjem telefonskom razgovoru.

Milosavljević je do sada trenirao fudbalske reprezentacije Pakistana, Lesota i Kirgistana. U Uzbekistanu je sa Drulovićem vodio Olimpijski tim te zemlje, a u Ruandi je sa svojim klubom osvojio i prvenstvo i kup. U Srbiji je bio trener mladih reprezantacija do 16 i 19 godina. Trenirao je i više klubova u Srbiji i Crnoj Gori.

Zanimljivo je da je izvesno da Milosavljević i zvanično od sutra (od sednice Skupštine grada) više neće biti direktor Sportskog centra u Boru (istekao mu je polugodišnji v.d. mandat).

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde