PočetnaIstočna SrbijaBorIrena Živković: POSKUPLJENJE OD 30 ODSTO ZA GREJANJE - PLJAČKA GRAĐANA, ILI....?

Irena Živković: POSKUPLJENJE OD 30 ODSTO ZA GREJANJE – PLJAČKA GRAĐANA, ILI….?

Bor, 15. mart – Jedna od najbitnijih tačaka dnevnog reda predstojeće sednice Skupštine grada Bora je poskupljenje svih komunalnih usluga za 30%. Rukovodstvo Toplane i gradska vlast se u ovoj predstavi za široke narodne mase igraju dobrog i lošeg policajca dok se sama suština krije od građana Bora, a ona je da se ovim sada Borani duplo pljačkaju jer im se sada uzima iz „oba dzepa“. Toplana, kao loš policajac, traži povećanje cene grejanja sa trenutnih 106,39 dinara na 249,27 dinara za stambeni prostor po metru kvadratnom, a gradska vlast, kao dobar policajac, odgovara da je to mnogo više nego u okolnim gradovima i da će pristati samo na 30%.

Gradonačelnik, Aleksandar Milikić, i njegov zamenik Janošević, borski Betmen i Robin, kroz ovu predstavu navodno spašavaju građane Bora od zle Toplane. Dok sebe predstavljaju, po uzoru na njihovog Vođu za superheroje i spasioce, oni prećutkuju da u članu 3 ovog rešenja stoji da će razliku od traženog poskupljenja i odobrenog poskupljenja platiti grad iz budzeta građana i da će građanima na dalje uzimati iz oba njihova dzepa, jer šta je budzet grada ako ne dzep građana?

Nakon preko dve milijarde datih iz budzeta građana Toplani preko subvencija, nakon 300 miliona kreditnog zaduženja kod Poslovne banke Javnog stambenog za Toplanu, nakon što se prešlo na gas uz najavu da će to biti mnogo jeftinija varijanta, nakon izuzetno tople zime i nakon što ni u tako toploj zimi grejanje nije bilo zadovoljavajuće, nekom je zafalilo još 30%. Kome je zafalilo još 30% po domaćinstvu svih građana Bora?

I kao građanin Bora, i u ime odbora Stranke slobode i pravde u Boru, u potpunosti podržavam sugrađane koji pozivaju na protest ispred zgrade Skupštine grada, a za vreme trajanja sednice na kojoj će se ova pljačka glasati. Gradskoj vlasti bih predložila da pogledaju Pravilnik o radu na primer u Nišu gde u članu 11 stoji da se fiksni deo (grejna površina) naplaćuje tokom cele godine, a varijabilni deo (potrošnja) samo u tojku grejne sezone.

Irena Živković, odbornik grada Bora i Narodnik poslanik

Tekstovi koji su objavljeni na ovom sajtu u rubici MOJ STAV su isključivo lično mišljenje autora teksta, ali se ni na koji način ne mogu podvesti pod govor mržnje i ne odražavaju nužno stavove redakcije.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE