PočetnaIstočna SrbijaKladovo: KONCERT MUZIČKIH ETNO BISERA IZ SOFIJE I KLADOVA

Kladovo: KONCERT MUZIČKIH ETNO BISERA IZ SOFIJE I KLADOVA

Kladovo, 10. april – Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo u petak 12. aprila ima veliku čast i zadovoljstvo da nakon četiri godine ponovo ugosti pevačke grupe iz glavnog grada Bugarske, Sofije.

Učesnici programa:

1. Kvartet „Slava“ u OŠ „Fakel“, Sofija, pod vođstvom Alekseja Lesičkog.

2. Vokalna grupa „Fakel“ pri PN „Fakel“ sa vođom Nikolajem Zaharijevim.

3. Pevački ansambl „Ljuljinci“ pod vođstvom Alekseja Lesičkog

Kladovo ih dočekuje nastupom pevačke etno grupe “Grivna” Osnovne muzičke škole “Konstantin Babić” iz Kladova pod rukovodstvom prof. Vanje Zlatković.

Etno grupa „Grivna“ se sastoji od nekoliko članova dece osnovnoškolskog uzrasta, koji su ujedno i učenici Osnovne muzičke škole, a cilj grupe je negovanje muzičke srpske tradicije i uživanje u učenju i pevanju narodnih pesama.

Pevačku grupu iz Sofije predvodi bibliotekarka Galina Tomova koja vodi svojevrsni kulturni centar i biblioteku Narodno čitalište „Fakel“, osnovano 1920. godine.

Pevačka grupa Narodnog čitališta „Fakel“ iz Sofije sastavljena je od bibliotekara ali i amatera pevača. Pevajući čuvaju od zaborava narodno izvorno stvaralaštvo i dele ga sa drugima družeći se i putujući.

Učestvuje u mnogim kulturnim manifestacijama na lokalnim, regionalnim, gradskim i međunarodnim manifestacijama – Turska, Albanija, Rumunija, Grčka, Severna Makedonija, Srbija.

Jednosatno ento natpevavanje zakazano je petak, 12. aprila u 19 časova – galerija biblioteke u Kladovu.

Ulaz je slobodan.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde