PočetnaIstočna SrbijaKLADOVO MEĐU NAJPOSEĆENIJIM TURISTIČKIM DESTINACIJAMA U SRBIJI

KLADOVO MEĐU NAJPOSEĆENIJIM TURISTIČKIM DESTINACIJAMA U SRBIJI

Kladovo, 16. februar – Predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić, naglasio je da je lokalna samouprava označila turizam kao ključni faktor lokalnog razvoja. Prema podacima Turističke organizacije Srbije, opština Kladovo se ističe među najposećenijim destinacijama seoskog turizma u zemlji za 2023. godinu.

U seoskim turističkim gazdinstvima širom Srbije, evidentiran je impresivan rast od 30 odsto u broju noćenja tokom 2023. godine, sa ukupno 155.000 noćenja. Kladovo se ističe kao perjanica ovog trenda, zajedno sa Mionicom, Ivanjicom, Starom planinom, Boljevcem, Užicem, Negotinom, Kraljevom i Bajinom Bašta.

Foto: Borske Narodne

Predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić, istakao je da je lokalna samouprava predodređena da bude ključni igrač u unapređenju turizma na ovom području.

Geografski položaj, kulturno-istorijska baština i prirodne lepote opštine Kladova čine nas omiljenom turističkom destinacijom kako za posetioce iz cele Srbije, tako i za one iz Rumunije, Bugarske i drugih zemalja. Mi, kao lokalna samouprava, uz snažnu podršku predsednika Srbije i Vlade, predano radimo na unapređenju turističke ponude – naglasio je Nikolić.

On je dodao da će opština nastaviti da ulaže napore u jačanje turističke ponude Kladova, te da se u narednom periodu očekuje dalji porast broja turista.

Naš cilj je stvoriti još atraktivnije iskustvo za posetioce, uz očuvanje autentičnosti našeg regiona. U saradnji sa lokalnim zajednicama i partnerima, radimo na implementaciji novih turističkih projekata kako bismo Kladovo učinili nezaobilaznom tačkom na turističkoj mapi – zaključio je predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić.

Tvrđava Fetislam u Kladovu
Foto: Borske Narodne
Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE