PočetnaIstočna SrbijaKladovo: "MOJA LJUBAV NIKOLA TESLA" ANE ATANASKOVIĆ

Kladovo: „MOJA LJUBAV NIKOLA TESLA“ ANE ATANASKOVIĆ

Kladovo, 22. mart – Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo Vas poziva na književno druženje sa Anom Atansković, danas (petak, 22. mart) u 19 časova u galerijskom holu biblioteke.

Razgovaramo o ukupnom književnom stvaralaštvu sa akcentom na najčitaniji roman „Moja ljubav Nikola Tesla“.

Istaknuti su novi i revolucionarni pristupi u pisanju o Nikoli Tesli, istinitost priče o Ketrin Džonson koja ga je volela, uspon Njujorka, krem društvo u kome se Tesla kretao, njegov odnos sa Morganom, Tvenom i ostalim sporednim likovima, kao i promena u književnom postupku koja se dešava kada se Tesla pojavi kao lik.

Ana Atanasković (Kruševac, 1973) je spisateljica, novinarka i kopirajterka. Osnovne studije: filologija – odsek anglistika, master – marketing u izdavaštvu. Do sada je objavila: zbirku priča Beogradske majske priče (2006), roman Duet duša (2008), roman Jelena Anžujska (2009 i 2010), roman Moja ljubav Nikola Tesla (2013), zbirku priča Beograd je ljubav (2017), roman Kraljica jorgovana (proširena verzija Jelene Anžujske, 2019) i roman Davorjanka Paunović (2020). Kao novinarka pisala je za ELLE, VipTripDiplomatic, Vodič za život, Sensu, Lepotu&Zdravlje, Esquire, Ilustrovanu politiku i za mnoge portale. Dobitnica je prvih nagrada na konkursima za najbolju priču o lavandi (Bonux i Sofia) i najbolji prikaz knjige (Lisa i Laguna). Predavanje Tesla i žene održala je u Filadelfiji kao i više puta u Srbiji. Živi i radi u Beogradu.

Ulaz je besplatan.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde