PočetnaIstočna SrbijaKladovo: POETSKO MUZIČKI KABARE "ČEZNEM DA VAM KAŽEM"

Kladovo: POETSKO MUZIČKI KABARE „ČEZNEM DA VAM KAŽEM“

Kladovo, 13. maj – Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo u utorak 14. maja sa početkom u 20 časova priređuje svojoj publici poetsko muzički kabare u kojem učestvuju:

Nataša Radovanović, sopran, stalna članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Pavle Joksimović, pijanista. Specijalni gosti: Mina Lazarević, Dragana Gaga Mićalović i Stevan Piale.

Poetsko muzički kabare „Čeznem da vam kažem“ rodio se kao želja da se na duhovit, autoironičan i prijemčiv način publika seti i oživi sećanja na neka druga vremena, kojih se uglavnom sećamo sa setom.

Prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Damjanović, provešće publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo. Svaka od celina, upotpunjena je poezijom, koja je na neki način obeležila periode o kojima će glumac govoriti, ali i najvažnijim pesmama, koje predstavljaju bisere srpske poezije.

Program ovog kabarea, pored njegove centralne priče, prati anđeoski glas Nataše Radovanović, soprana Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će pevati pop, evergrin i džez pesme koje su obeležile sve generacije.

„Čeznem da vam kažem“, je duhovito, zanimljivo i emotivno putovanje kroz ono što jesmo, ono što su naši roditelji i ljudi oko nas. Priča svih nas, ispričana i otpevana kroz reči onih na koje smo najviše ponosni kao što su Vasko Popa, Desanka Maksimović, Jovan Dučić, Miroslav Antić…

Pretprodaja ulaznica po ceni od 800 dinara je organizovana na blagajni Doma omladine svakog radnog dana od 7 do 15 časova, kao i na dan predstave sat vremena pred početak programa.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde