PočetnaVestiPROMENLJIVO VREME U NAREDNIM DANIMA: KIŠA, SUNCE I LOKALNI PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM

PROMENLJIVO VREME U NAREDNIM DANIMA: KIŠA, SUNCE I LOKALNI PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM

U skladu sa najnovijim prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas bez kiše, ali već od utorka nas očekuje promenljivo vreme.

Danas se očekuje pretežno sunčano vreme iznad većeg dela Srbije. Međutim, brdsko-planinski predeli jugozapadne, južne i istočne Srbije mogu očekivati promenljivo oblačno vreme, sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima ujutro i pre podne. Temperature će biti prijatne, sa jutarnjim temperaturama od 6 do 11 stepeni Celzijusa, dok će najviše dnevne temperature biti od 20 do 23 stepena.

Upozorenje: Postoji mogućnost lokalnih grmljavinskih oluja.

Utorak, 14. maj – Na severu zemlje očekuje se promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, dok će u ostalim delovima zemlje biti umereno do potpuno oblačno, sa mestimičnom kišom i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Jutarnje temperature kretaće se od 7 do 13 stepeni, dok će najviše dnevne temperature biti između 17 i 22 stepena.

Upozorenje: Verovatnoća lokalnih grmljavinskih oluja iznosi 95%.

Sreda, 15. maj – Na severu zemlje očekuje se pretežno sunčano jutro, dok će se posle podne na tom području povećavati oblačnost. Ostali delovi zemlje mogu očekivati umereno do potpuno oblačno vreme, sa kišom i lokalnim pljuskovima. Temperature će biti slične prethodnom danu, sa jutarnjim temperaturama od 9 do 13 stepeni i maksimalnim dnevnim temperaturama od 18 do 23 stepena.

Upozorenje: Ponovno postoji visoka verovatnoća lokalnih grmljavinskih oluja (95%).

Četvrtak, 16. maj – Očekuje se promenljivo oblačno vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom širom zemlje. Vetar će biti slab do umeren, ali na jugu Banata i u donjem Podunavlju mogući su povremeni olujni udari vetra. Temperature će biti u blagom porastu, sa jutarnjim temperaturama od 9 do 14 stepeni i najvišim dnevnim temperaturama od 20 do 25 stepeni.

Upozorenje: Visoka verovatnoća lokalnih grmljavinskih oluja (95%) i mogući su udari vetra veći od 17m/s (95%).

Prognoza za narednih pet dana (od 17. maja do 21. maja)

Očekuje se nastavak promenljivog i nestabilnog vremena, sa mogućim kišom, lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, a u košavskom području i dalje će biti vetrovito sve do nedelje. Budite spremni na varijacije vremenskih uslova i prilagodite svoje aktivnosti u skladu sa prognozama.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde