PočetnaIstočna SrbijaKladovo: VREDNA DONACIJA KOMPANIJE "CEPTER"

Kladovo: VREDNA DONACIJA KOMPANIJE „CEPTER“

Kladovo, 10. jun – Kompanija Cepter, u okviru svoje velike akcije, donirala je Biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo dragocenu kolekciju knjiga. Reč je o knjigama o našim velikim umetnicima, koje predstavljaju svojevrsnu hroniku kulturnih zbivanja u Srbiji, okruženju i slika kulturnih veza naše zemlje sa svetom i svetskim pokretima u kulturi.

Akcija se realizuje povodom obeležavanja 30 godina postojanja Cepter muzeja i tim povodom, pomenuta dragocena izdanja, obogatiće veliki broj biblioteka širom Srbije.

Akcija podrazumeva darivanje od skoro 3000 knjiga. Kao vrstan poznavalac umetnosti i veliki zaljubljenik u lepo, gospođa Madlena Cepter je svojim nesebičnim donatorstvom i pregalaštvom ostavila snažan pečat i neizbrisiv trag na polju kako srpske tako i evropske kulture.

Biblioteka u Kladovu je bogatija za izuzetna izdanja i to monografije velikog formata, luksuzno opremljene i bogato ilustrovane – na tristotinak strana koje obuhvataju celokupan opus istaknutih stvaralaca kojima su posvećene. Od stručne kritike su dobile najviše ocene uz pohvalu da predstavljaju značajan doprinos domaćoj istoriji i teoriji umetnosti

Pored Fondacije za stipendiranje mladih talenata i sponzorisanje najboljih projekata iz svih oblasti nauke, sporta i umetnosti, gospođa Cepter je i osnivač Opere i teatra Madlenianum, prve privatne opere na Balkanu, inicijator Evropske nagrade za književnost, idejni tvorac i pokrovitelj međunarodne nagrade za dizajn Artcept, darodavac nagrada Žensko pero i Dobričin prsten kao i osnivač i vlasnik prve aukcijske kuće u Srbiji Madl Art, osnivač Cepter Book World knižare i izdavačke kuće, a od prošle godine Srbija i Beograd su bogatiji za još jedan muzej – Muzej antikviteta Palata umetnosti Madlena.

U svojoj misiji darivanja i očuvanja kulture gospođa Cepter ide velikim koracima dalje i akcijom poklanjanja cilj je da se dođe do što šireg auditorijuma – kome su i namenjene, jer tek tada je u potpunosti ispunjena kulturna misija Muzeja i njegovog osnivača.

Biblioteka „Centar z akulturu“ Kladovo se najljubazije zahvaljuje gospođi Madleni Cepter, kompaniji i Muzeju Cepter na vrednoj donaciji koja je već dostupna korisnicima biblioteke.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde