PočetnaIstočna SrbijaBor"KREĆE SMIRIVANJE TRŽIŠTA NEKRETNINA" INVESTITORI SVE MANJE GRADE, ZVANIČNICI SE SLAŽU U...

„KREĆE SMIRIVANJE TRŽIŠTA NEKRETNINA“ INVESTITORI SVE MANJE GRADE, ZVANIČNICI SE SLAŽU U JEDNOM: „SLEDI PREDVIDIV PERIOD ZA CENE“

ČITAJ MI!

Rast cena i neizvesnost na tržištu obeležili su sektor nekretnina širom sveta u 2022. godini. Visoka tražnja, povlačenje investitora, te sve skuplji krediti potpuno su poremetili tržište i drastično podigli cene i kvadrata i zakupa nekretnina. Sada čini se, nastupaju nove okolnosti i to govori da i u ovom pogledu treba očekivati obrt.

Posle perioda skokova cene kvadrata i do 30 odsto, građevinska aktivnost usporava i u Srbiji. Broj odobrenih građevinskih dozvola pada, investitori su sve oprezniji i to nesumnjivo menja i odnose tražnje i ponude na tržištu, a samim tim i cenu.

Zaječar, među najjeftinijim stanovima u zemlji

Posle više od 20 godina rasta cena nekretnina, ove godine nas očekuje smirivanje tržišta. Tržište nekretninama polako ulazi u mirniju fazu – ocenio je Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda.

On je podsetio da smo imali nagli rast cena u periodu od polovine 2001. godine, pa sve do kraja 2022. godine.

Sada očekujemo da će doći do smirivanja tržišta. To ne znači da će doći do pada cene nekretnina, već će se, kako kaže, samo ući u jedan miran period što se tiče tržišta nepokretnosti . Očekuje nas vrlo predvidiv period – rekao je Drašković.

Izvor: Blic

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde