PočetnaIstočna SrbijaBorKREĆE ZAMENA VRELOVODNIH CEVI I OPREME U PODSTANICAMA U BORU

KREĆE ZAMENA VRELOVODNIH CEVI I OPREME U PODSTANICAMA U BORU

Bor, 30. mart – Vršilac dužnosti direktora JKP Тoplana Bor, Igor Janković, potpisao je u Ministarstvu rudarstva i energetike ugovor vredan 4,5 mil EUR za radove na zameni 9 kilometara vrelovodnih cevi. Ugovor je potpisan sa firmom Konvar DOO, a kredit je obezbedila KFW – nemačka razvojna banka, a radovi su planirani za 2024. i 2025. godinu.
Ovo je samo jedan od koraka koje preduzima JKP Toplana u cilju unapređenja i modernizacije sistema daljinskog grejanja u Boru. Zamena starih i dotrajalih cevi novim, efikasnijim sistemom doprineće ne samo efikasnijem grejanju, već i smanjenju gubitaka energije – saopšteno je iz ove lokalne samouprave.
Takođe, JKP Toplana potpisala je još jedan ugovor vredan 1,23 mil EUR sa firmom Termomont DOO. Ovaj ugovor takođe obuhvata radove planirane za 2024. godinu, a odnosi se na zamenu opreme u čak 53 podstanice u gradu.
Ovi projekti sprovode se u sklopu programa Ministarstva rudarstva i energetike, sa ciljem unapređenja energetske efikasnosti i modernizacije sistema daljinskog grejanja.
RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde