PočetnaIstočna SrbijaBorMIA RISTIĆ IZ BORA TENISKI ŠAMPION EVROPE. UZELA ZLATO ZA SRBIJU, UZRAST...

MIA RISTIĆ IZ BORA TENISKI ŠAMPION EVROPE. UZELA ZLATO ZA SRBIJU, UZRAST DO 16 GODINA…

ČITAJ MI!

Bor, 24. jul – Srpska teniserka Mia Ristić pobedila je na prvenstvu Evrope u konkurenciji do 16 godina u češkom Prerovu.

U borbi za zlato, 16-godišnjakinja iz Bora (87. mesto na juniorskoj ITF listi), pobedila je špansku igračicu Martu Sorijano Santjago sa 6:1, 6:1.

Na turniru je ostvarila šest pobeda, bez poraza i izgubljenog seta, a sa 6:1, 6:1 su završena čak četiri meča.

Gimnazijalka iz Bora kaže da joj je od samog starta bio cilj da osvoji najsjajnije odličje.

Na Evropsko prvenstvo u Prerov otišla sam sa vizijom i zadatkom da se vratim kući okićena zlatom. Već nakon prvog meča znala sam da sam na tom putu i da mogu do cilja koji sam sebi zacrtala. Iz meča u meč bila sam sve jača, motivisanija, nadahnutija, posebno u finalu gde protivnici nisam dala da diše. Agresivnom igrom, maksimalnom koncentracijom i inspiracijom da Srbiji donesem zlato išla sam iz gema u gem do potpunog trijumfa. Presrećna sam, srce mi je puno, donosim zlato u moju Srbiju, moj Bor. Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak i intoniranje naše himne, verujem da ću isto učiniti i doživeti i na Rolan Garosu kao što su to učinili Novak i Ana„, kaže Mia Ristić, a prenosi Teniski savez Srbije.

Mia je bila prvakinja Srbije u kategorijama do 10, 12, 14 i 16 godina, a igrala je već za reprezentaciju na juniorskim takmičenjima (od devet turnira osvojila je šest).

Ima više od 100 trofeja, među kojima je i onaj za treće mesto na svetu – Smrikva Boul koji je osvojila sa devet godina u konkruenciji do deset.

Uzela je i juniorski J2 trofej koji je osvojila 2022. u Vilahu, sada i zlatna medalja Starog kontinenta u konkruenciji do 16 godina.

Izvor: Nova

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde