PočetnaIstočna SrbijaBorMoj stav: RUŠE I DEO SPORTSKOG CENTRA ZBOG BESPOTREBNOG AKVA PARKA!

Moj stav: RUŠE I DEO SPORTSKOG CENTRA ZBOG BESPOTREBNOG AKVA PARKA!

Bor, 7. mart – Počela je prva faza izgradnje akva parka koja obuhvata uređenje platoa Sportskog centra i za koju su iz budzeta građana Bora izdvojena 600 miliona. Iz budzeta istih onih građana koji su na našim štandovima potpisivali da žele izgradnju nove bolnice pre bilo čega, naročito pre bespotrebnog akva parka, koji će nas ukupno koštati oko 22 miliona evra.

Koliko je ekonomski isplativ akva park i koliko je ta ideja uopšte održiva vidimo na primeru Sportskog centra koji nije isplativ dovoljno ni da podmiri osnovne troškove. Tavanica zatvorenih bazena je uništena do te mere da je u prošloj sezoni beton od 2 kg pao na samo par santima od dece koja su u bazenu trenirala.

Isti ovi koji sada garantuju kvalitet i funkcionalnost budućeg akva parka garantovali su i da će tavanica biti sanirana i da će bazeni raditi ove sezone, pa vidimo da ne rade. Plivački klubovi i naš vaterpolo klub, koji ovih dana beleže i rezultate, odlaze čak u Knjaževac na treninge. O tome da su odrasli i deca, kojoj je to bitan faktor za pravilan fizički razvoj, sprečeni da posećuju bazene rekreativno, bolje i ne govoriti.

Sportski centar u Boru, leti…

Zbog izgradnje akva parka, ruše se i teniski tereni na kojima treniraju dve verovatno najbolje sportiskinje grada. Tereni i balon hala su svakako bili u sramotnom stanju i dotrajalom stanju, bez dobrog osvetljenja, bez adekvatnog grejanja i sa izbušenim krovom, kao i terenom koji više ne podseća na teren za tenis.

Sve ovo pokazuje apsolutni nemar gradske uprave prema vlasništvu grada i građana.
Sportski centar su gradili građani Bora od samodoprinosa i bio je jedan od lepših, možda i najlepši u Srbiji. To mogu da tvrdim jer sam ih veliku većinu lično posetio i bavio se sportom u istim, ali nestručni kadrovi SNS – a i njihov isključivo lični umesto opšteg interesa doveli su do njegovog urušavanja i izgleda kakav je danas. Neko će jednom snositi i odgovornost za to.

Nikola De Kandija, član SSP Bor, profesor sporta i fizičkog vaspitanja

Tekstovi koji su objavljeni na ovom sajtu u rubici MOJ STAV su isključivo lično mišljenje autora teksta, ali se ni na koji način ne mogu podvesti pod govor mržnje i ne odražavaju nužno stavove redakcije.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde