Peti timočki maraton: TRAGOM ISTORJJE DO ZDRAVLJA!

0
35
ČITAJ MI!

Zaječar, 11. maj – OPSD ’’Dragan Radosavljević’’ iz Zaječara poziva Vas na peti po redu ’’Timočki maraton’’. Ovoga puta u malo izmenjenom izdanju, Maraton će biti planinarsko – pešačkog tipa. Za učesnike će biti obezbeđena jedna staza – staza Malog maratona. Staza nije zahtevna i prilagođena je svim uzrastima („od 7 do 77“)

Kontrolne tačke maratona su tri od osam Zaječarskih tvrđava – bastiona, koji su činili odbrambeni prsten grada Zaječara. Kontrolna tačka KT4 i Cilj staze je kasnoantički lokalitet Feliks Romuliana koji se nalazi pod zaštitom UNESCO kulturne baštine.

PROGRAM 

  • 14.05.2022.
  • Prijava i početak akcije SPC ‘’Timok’’ – Sportska hala Zaječar
  • 08:00 do 08:45 Okupljanje učesnika
  • 08:45 – 09:00 Otvaranje akcije
  • 09:00 –  Polazak na stazu
  • 15:30 – Dolazak do KT 4 – Feliks Romulijane
  • 16:00 – ZATVARANJE akcije
  1. MALI MARATON  S3

Trasa staze: START- KT1 (Istočna tvrđava) – KT2 (Parajankul) – KT3 (Zapadna tvrđava) – KT4 (Feliks Romulijana) – CILJ

Dužina staze: 18 km.

Visinska razlika (uspon/silazak): 515m/465m

Za učesnike koji ne dolaze svojim organizovanim prevozom (kombi/bus) obezbeđen je prevoz sa Cilja staze (Feliks Romulijana) do Sportske hale u Zaječaru. Potrebno je prijaviti učešće I potrebu za prevozom, do srede 11.05.2022. godine putem emaila: draganradosavljevic.za@gmail.com

Učesnike koji dolaze sopstvenim, organizovanim prevozom, potrebno je da prevoz čeka na kraju staze – kod Feliks Romulijane.

Sve detaljnije informacije možete pronaći na facebook stranici OPSD Dragan Radosavljević, na linku https://www.facebook.com/opsd.dr.za/

Timočki maraton https://www.facebook.com/events/518931916379885/?ref=newsfeed

Ovogodišnji maraton ima i humanitarni značaj, prikupljaće se novac za našu malu sugradjanku Lenku Ljubisavljević.

Budite sa nama u subotu na stazi: i zbog zdravlja, i zbog druženja ali i da se prisetimo čuvara istorije koja nas okružuje. Dobro nam došli! 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име