PočetnaIstočna SrbijaBorPOKS: U MAJDANPEKU HEKTAR ZEMLJE PLAĆEN 100.000 EVRA, U BORU PLAĆANI PROPALI...

POKS: U MAJDANPEKU HEKTAR ZEMLJE PLAĆEN 100.000 EVRA, U BORU PLAĆANI PROPALI PROJEKTI

Saopštenje Pokreta obnove Kraljevine Srbije objavljujemo u celini

Bor, 31. mart Informišermo javnost da je 29. marta ove godine u selu Krivelj kod Bora održana tribina naše stranke u kojoj su učestvovali i predsednik Pokreta, Žika Gojković i građani Krivelja sa našim odborničkim kandidatima.

Zašto smo izabrali Krivelj za tribinu?

Ovo selo je pred preseljenjem zbog širenja rudarskih kopova većinskog vlasnika bivšeg RTB a-. U prvom redu – još nema pravične nadoknade za vlasnike imanja i domaćinstava, što izaziva buru negodovanja i najzad – dovodi i predsednika države u položaj da lično mora da dođe u ovo i ostala ugrožena sela da rešava nesporazume. Zato je na tribini u Krivelju Žika Gojković ukazao na diskriminaciju građana pri kupovini zemljišta za buduće rudarske radove. Tom prilikom predočen je ugovor bivšeg RTB -a, današnje kineske kompanije ZiĐin, što je prouzrokovalo niz problema. Na primer, spomenuti ugovor pokazuje da je jedan hektar zemlje četvrte i pete kategorije u Majdanpeku svojevremeno plaćen DESET puta više ( 11.099.670,00 din. ) nego što se danas nudi vlasnicima u Krivelju i okolini Bora. Ovaj ugovor je u ime rudnika potpisao tadašnji direktor rudnika „Majdanpek“, Branislav Tomić, sadašnji predsednik Opštinskog odbora SNS Majdanpek.

Građani Krivelja upoznati su sa još nekim nezakonitostima lokalne, kako je istaknuto, najgore vlasti u istoriji Bora, oličene u ličnosti gradonačelnika Aleksandra Milikića.

Podsećamo građane grada Bora samo na neke loše primere u proteklom periodu:

Ova grejna sezona u Boru je, uprkos blagoj zimi, najskuplja otkako grad postoji, od 1947. godine. Građani su već platili milijardu dinara, a na nedavnoj sednici Skupštine grada dobijena je saglasnost za novo zaduženje od 300 miliona dinara. Prethodna grejna sezona koštala je ukupno 740 miliona dinara. Zbog odbijanja da učestvuje u mahinacijama tadašnji direktor Milutin Simić podneo je ostavku. Ostvaku je nedavno podneo i predsednik Nadzornog odbora. Odbornici su na sednicama gradske skupštine javno, uz direktan TV prenos, zahtevali da policija i sudstvo istraže sve transakcije sa novcem i sumnjive radnje u JKP Toplana.

Sa tribine u Krivelju

Pre dve godine plaćeno je 8,5 miliona dinara za izradu projekta nove Toplane u Boru. Od tog posla nije bilo ništa – građanima je obećana, druga, isto tako nova toplana.

– „Kapija Bora“, svojevremeno obnovljeno zdanje, ponovo je propalo predstavljajući ruglo, jad i bedu vlasti i svih nas. Gotovo je neshvatljivo da Grad poslednjih godina nije ni mrduo da bar sačuva ovaj izuzetni objekat. Propada, prokišnjava i opominje i dvorac Karađorđevića u Brestovačkoj banji iako je pod zaštitom države. Tako nešto niko, a ne vlast sa sve bogatijim budžetom, ne bi dozvolio ni u kom slučaju. Sramno i nečuveno prema srpskoj tradiciji i kulturi.

U gradskom naselju Brezonik obećavano je da će se rešiti niz komunlanih problema, prevashodno da se prinudni smečštraj, nakon mnogo godine, reši sa stalnim smeštajem 75 porodica.

no ali, nažalost, ništa nije preduzeto. Zato su građani i nezadovoljni i razočarani, prvenstveno u gradonačelnika i njegovo bahato ponašanje.

Dom kulture u Gornjanu je poslednjih deset, 12 godina tri puta renoviran, potrošen je veliki novac i – opet je izvan funkcije. Sve to pobuđuje sumnju u nezakontosti i zloupotrebe.

U izradu projekta rekonstrukcije objekata bolnice uloženo je 24 miliona dinara, ali apsolutno nije ništa urađeno, od toga se nije ni milimetar odmaklo. Sad se zagovara nova bolnica o državnom trošku.

Zanimljivo je i zašto je iz gradskog budžeta dato 5 miliona dinara za auto trke u području Žagubice i koji je tu interes Bora?

Na tribini u Krivelju zaključeno je – da će naša stranka razgovarati sa svima i sarađivati u granicama mogućnosti, ali sa Milikićem neće biti nikakvih kontakata. Jednostavno, na takvu odluku smo primorani zbog interesa građana i njihovog raspoloženja.

Pozivamo građane Bora i svih borskih sela da 3. aprila što masovnije izađu na birališta i svoj glas daju koaliciji „Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS – Miloš Parandilović – Patiotski blok za obnovu kraljevine Srbije“ pod brojem 3 za grad Bor i br 11 za parlamentarne izbore.

 

Saopštenje je preneto u celini

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE