RARIS PREDSTAVIO INVESTICIONE POTENCIJALE NAŠOJ DIJASPORI U BEČU

0
33
Foto: RARIS
ČITAJ MI!

Beč, 1. oktobar – U Beču je danas održana prva Investiciona i poslovna konferencija za dijasporu čiji je cilj podsticanje investicija srpske poslovne dijaspore u Austriji ka Srbiji. Konferencija je okupila oko 140 predstavnika dijaspore, poslovne zajednice naših zemljaka u Austriji, kao i institucija iz Austrije i Srbije.

RARIS je na Konferenciji prezentovao investicione potencijale istočne Srbije i svim zainteresovanima pružio bliže informacije o mogućnostima za ulaganje u istočnu Srbiju.

Podsećamo da RARIS vodi Regionalni investicioni portal istočne Srbije „Invest East Serbia“ www.investeastserbia.org na kojem su u ovom trenutku predstavljeno 52 različitih investicionih mogućnosti, lokacija i projekata i to na tri jezika: srpskom, engleskom i nemačkom.

Foto: RARIS

Konferencija je omogućila privrednicima iz dijaspore da se upoznaju sa novim mehanizmima saradnje sa srpskom privredom – „Poslovnim atlasom Srbije i dijaspore“ i „Poslovnim habom za dijasporu.

Konferencija je održana u organizaciji projekta Link Up! Srbija II i Privredne komore Srbije (PKS).

RARIS takođe vodi digitalnu platformu Dijaspora Biznis Info – RARIS. Ova Platforma je namenjena dijaspori koja želi da počne poslovanje u istočnoj Srbiji ili posluje sa istočnom Srbijom. Platforma se sastoji od web portala sa mnoštvom korisnih informacija: https://www.raris.org/index.php/dijaspora-biznis-info, istoimenom Viber zajednicom i Facebook grupom.

RARIS poziva i ovom prilikom sve naše zemljake iz dijaspore koji žele da počnu poslovanje ili se poslovno povežu sa istočnom Srbijom da nam se obrate.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име