PočetnaFotoSlika dana: "SLOBODA", SIMBOL GRADA ŠAPCA

Slika dana: „SLOBODA“, SIMBOL GRADA ŠAPCA

Potpuno renovirani 2015. godine, luksuzni hotel „Sloboda“, simbol je grada Šapca, dominantno zdanje beogradskog arhitekte, rođenog Šapčanina, Slobodana Lala Janjića.

Čuveni arhitekta vodio se idejom tih sedamdesetih godina da napravi građevinu koja liči na brod koji plovi. Hotel je privatizovan 2003. i ubrzo je usledila ideja o kompletnoj rekonstrukciji, kako bi 2015., u novom ruhu, bio ponovo zvanično otvoren. Raspolaže sa 180 postelja i može da prihvati 265 gostiju. Površina je blizu 13.000 kvadrata. Izdvaja se kongresni centar sa četiri sale od 30 do 800 mesta. Poseduje sve standarde A kategorije.

Na našoj fotografiji ispred „Slobode“ je istoričar umetnosti i dugogodišnji kustos borskog muzeja, Dušan Kabić. Rekao nam je u dahu: – Ovaj hotel i glavna ulica lepši su od beogradske Knez Mihajlove, Šabac je lepši, što nisam verovao, i od mog rodnog Zrenjanina.

Da mu poverujemo, i podsetimo da je srpski „Mali Pariz“ star šest vekova i da se ponosi i svojim Starim gradom i turskom tvrđavom iz 1471. godine na uređenoj obali Save.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE