PočetnaVestiEkonomijaSMANJENJE CENA NAMIRNICA I 20.000 DINARA POMOĆI ZA PENZIONERE

SMANJENJE CENA NAMIRNICA I 20.000 DINARA POMOĆI ZA PENZIONERE

ČITAJ MI!

Srbija, 8. septembar – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je smanjenje cena namirnica u radnjama kao i podelu pomoći penzionerima od 20.000 dinara.

Kako je predsednik rekao na sastanku u Vladi Srbije sa predstavnicima maloprodajnih lanaca dogovoreno je da cene određenih namirnica budu smanjene.

Proizvodi za koje će važiti smanjene cene biće posebno označeni natpisom „Bolja cena“.

U svim lancima ćete videti proizvode označene sa „Bolja cena“ čije će cene biti snižene. Redovna cena parizera je 399 a biće 259 dinara, jogurt 164 dinara a biće 134. Ovo je naš način da pokažemo koliko brinemo za ljude – rekao je Vučić.

Predsednik je najavio i dobre vesti za penzionere.

Povećavamo penzije od 1. oktobra 5,5 odsto, ali doneli smo odluku da između 25. novembra i 5. decembra isplatimo po 20.000 svakom penzioneru – najavio je Vučić, dodavši da je to ogroman novac, ali ga država ima.

Predsednik je najavio i povećanje minimalne cene rada kao i nove investicije.

Prava dobra vest za građane je da imamo neuporedivo bolje stanje u budžetu nego što smo planirali. U prvom delu 3. kvartalaverujemo da ćemo uspeti do stope rasta BDP-a veće od 2,5 odsto, uprkos lošijem poočetku godine, što će nam smanjiti stopu javnog duga na kraju godine i da u tome budemo ispred mnogih zemalja. Minimalna zarada biće 402 evra što je najviše u istoriji, stopa nezaposlenosti je 9,2 najniža u istoriji. Bićemo ubedljivo najjači po nivou investicija u regionu Zapadnog Balkana – najavio je Vučić.

Izvor: Politika

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde