PočetnaIstočna SrbijaBorStaklopan plus 030: POSLA JE NA PRETEK, ODLIČAN RAD JE GARANT USPEHA

Staklopan plus 030: POSLA JE NA PRETEK, ODLIČAN RAD JE GARANT USPEHA

Bor, 1. februar – U sferi građevinarstva i majstorskih poslova, nekadašnje uspešne firme ne samo da su pružale vrhunske usluge već su i oblikovale kvalifikovan kadar, čije je angažovanje danas sve teže. Unatoč izazovima na tržištu, potreba za visokokvalitetnim majstorskim uslugama neprestano raste. Za Biznis.rs smo razgovarali s Milićem Milićevićem, vlasnikom staklorezačke radnje Staklopan plus 030 iz Bora.

Milićević je svoje zanatsko umeće stekao u Beogradu u nekadašnjoj firmi Staklopan, a danas svoje znanje primenjuje u raznim oblastima – krečenje, farbanje, limarski program, rad s pleksiglasom, s naglaskom na zastakljivanju. On ističe da posla ima mnogo, a spisak firmi s kojima je sarađivao je impresivan.

Naš najveći klijent je Zijin rudnik, bivši RTB Bor, i sve njihove kineske firme s kojima sarađujemo. Tu su i firme Agromehanika Boljevac, HE Đerdap, Eliksir Prahovo, FMT fabrika iz Zaječara„, kaže Milićević, dodajući da je potražnja za staklorezačkim poslovima toliko velika da jedva stiže ispuniti sve zahteve.

Iako se u Srbiji poslednjih godina suočavamo s velikim deficitom kvalifikovane radne snage, posebno u majstorskim poslovima, Milićević tvrdi da ne doživljava taj problem i da ima pouzdane radnike na koje može računati.

To nije problem, ljudi se mogu naći, platiš malo više i to ide„, konstatuje Milićević.

Sa 35 godina iskustva u poslu, razgovarali smo o njegovom poslovanju i ključnim faktorima za opstanak na tržištu.

U poslu je važno održavati red, rad i disciplinu. Nema tu velike filozofije, što više pričaju, to je čista laž. Treba biti stručan u onome što radiš, prihvatiti poslove koje možeš kvalitetno obaviti i imati kontrolu nad radnicima. Kvalitet rada mora biti na prvom mestu„, ističe Milićević.

S obzirom na to da mu predstoji još pet do šest godina do penzije, Milićević razmišlja o budućnosti svoje firme. Izražava želju da netko nastavi posao nakon njega i nada se održavanju trenutnog nivoa poslovanja.

Firma je mala, ne mora biti veća od ovoga, samo neka se ovako nastavi„, zaključuje Milićević.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde