PočetnaVestiDruštvoU ZAJEČARU VEĆ POČELE RESTRIKCIJE STRUJE!

U ZAJEČARU VEĆ POČELE RESTRIKCIJE STRUJE!

ČITAJ MI!

Zaječar, 19. septembar – U Gradskoj upravi Zaječara, javnim preduzećima i ustanovama i osnovnim i srednjim školama, određene su mere za uštedu struje i toplotne energije. U prvo redu zabranjeno je korišćenje grejnih tela, rešo, kuvala za kafu. I pečaćenje klima uređaja je jedna od mera. Cilj ove odluke je jedan jedini: smanjenje potrošnje električne i toplotne energije.

Već je naređeno smanjenje javne rasvete na ulicama i trgovima, po selima, tako da će biti isključena svaka treća sijalica.

Sportski treninzi u gradskim i ostalim, pa i školskim halama, nakon 19 časova, biće otkazani. Do 19 časova na treninzima moguće je da se potroši samo polovina instalisane rasvete. Naloženo je i da se u ovim objektima do 15. okotbra obične sijalice zamene Led rasvetom. Rukovodiocima je naređeno da do 15. septembra uvedu mere štednje, a među prvima je i pečaćenje klima uređaja, kao i zabrana korišćenja grejalica i ostalih grejnih tela.

Čim se završi radno vreme službvenici su dužni da ugase sva svetla, računajući i gašenje računara i računarske opreme. Ovde su jedino izsotavljeni računari koji obavljaju zapis video – nadzora.

Nije dozvoljno ni korišćenje osvetljenja u unutrašnjim prostorijama i kancelarijama u javnim objektima u vreme odgovarajuće dnevne svetlosti. Neće se postavljati tamne zavese, niti ostali predmeti koji zaklanjaju prirodnu svetlost od prozora. Danju se neće spustati roletne, dok će se radni stolovi postavljati tako da zaposleni mogu da koriste isključivo dnevnu svetlost.

Ukoliko se zaposleni ne bi pridržavali ovih mera smatraće se da su učinili težu povredu radne obaveze.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde