Ujedinjena opozicija Bora: DA PRAVDA I ISTINA ZAVLADAJU BOROM, DA SE STUDENTI NE OMALOVAŽAVAJU!

0
183
Sa današnje konferencije za novinare Ujedinjene opozicije Bora - Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!

Bor, 30. martIzlazimo 3. aprila na izbore da bi promenili ovu nakaradnu vlast i spasili Bor, grad rudara i vrednih i čestitih ljudi koji su decenijama gradili ovu zemlju i koji i danas daju ogroman doprinos razvoju zremlje. Naš cilj je – da istina i pravda zavladaju u Boru, da se vrati poklonjenih 2,5 milijardi dinara budžetskih para bivšem RTB -u, ali i da se izgradi nova, savremena bolnica i sačuvaju sportski tereni. Protivimo se izmišljenim investicijama poput akva parka, toplanama na sečku, aerodromima na Crnom vrhu, zatrovanom vazduhu, vodu i zemljištu, protivimo se neodgovornosti i bahatosti, sumnjivim projektima. Vlast je na ovoj odborničkoj listi aktuelnog gradonačelnika sakrila negde u sredinu, jer nije lako izaći u narod sa neomiljenim i nenarodnim likovima. Ovo je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare Ujedinjene opozicije Bora na kojoj su govorili prvi na listi i kandidat za gradonačelnika Dragan Marković i odbornički kandidati, dr Predrag Balašević i profesorka Svetlana Anđelković.

Nikada nismo lagali, niti izneverili naše građane. Svi naši odbornički kandidati su dokazani u svojim profesijama, sa stavom i integritetom. Svako može našu izbornu listu da uporedi sa bilo kojom drugom i videće razliku, videće ljude od znanja i sposbnosti, neokaljanog obraza i ugleda. Verujemo da je sadašnja vlast imala vremena da se dokaže, ali nije se proslavila i to svako zna. Zašto su na brzinu prodali RTB Bor i maltene poklonili nacionalnu kompaniju strancima pod nepoznatim uslovima. Gde je tu, kako je govoreno, država većinski vlasnik? Danas smo, zahvaljujući takvoj vlasti, stigli do iseljavanja celih sela i delova grada. To im nikada nećemo oprostiti, i za to su oni, a ne Kinezi, krivi i odgovorni – rekao je Dragan Marković.

Na ovoj, poslednjoj konferenciji za medije pred izbore 3. aprila, čulo se i to – da je neshvatljivo da naprednjaci organizuju lovačke zabave sa igranjem i pevanjem u Metovnici, Zlotu i Luki. Narodu nije do pesama i njihovog pevača Topalka, narod razmišlja o egzistenciji, o nestajanju svojih vekovnih ognjišta, o pravičnoj nadoknadi. Neće se penzionerima pomoći jeftinim paketima, niti ishitrenim obnovama trotoara i stepeništa u vansezoni. Udvaranje građanima s budžetskim parama je providna predizborna zloupotreba. Opozicija nema te mogućnosti i u startu je u lošijem položaju. Ipak, kako je istaknuto, birači su se ohrabrili i oslobodili pritisaka i svakojakih trikova, tako da s opotmimizmom očekujemo poobedu. Jer, od 3. aprila zavisi opstanak i budućnost, ne samo Bora, već i celog ovog kraja.

Posebno je naglašeno – da je sramno omalovažavanje studenata na nacionalnoj televiziji i da Ujedinjena opozicija Bora takvo ponašanje novinara smatra skandandloznim i nedopustivim.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име