PočetnaIstočna SrbijaBorVlaška stranka Most: BOR NIJE NA PRODAJU, BOR JE NAŠA OČEVINA!

Vlaška stranka Most: BOR NIJE NA PRODAJU, BOR JE NAŠA OČEVINA!

Bor, 29. mart – Niko ne može da prodaje Bor, Bor je naša očevina i dedovina i budućnost naše dece. Zato ćemo prvo kad dobijemo vlast zahtevati na uvid ugovor o prodaji 63 odsto RTB -a, hoćemo da znamo gde ide i novac od 37 odsto kombinata bakra, želimo da se naša imovina ne otima i ne otuđuje za bagatelu. Tu su naše uspomena, ljubav, trud i rad, sve što smo stekli. Bor ima sve uslove da bude najbogatiji grad u Srbiji, i zato ćemo se sigurno izboriti. Hoćemo i ovde brzu prugu, naš “Beograd na vodi”, čistu i zdravu životnu sredinu. To smo zaslužili – iskanuto jer na jučerašnjoj konvenciji Vlaške stranke Most pred simpatizerima okupljenim na platou Doma kulture.

Prvi na listi i kandidat za gradonačelnika, Miki Janošević, u dužem obraćanju, naglasio je “da ova stranka, kao i narod ovog kraja, ne žele lošu i bahatu vlast, dosadašnje vlastodršce koji su se udaljili od građana i gledaju svoje interese. Oni za proteklih osam godina nisu ništa značajnije uradili, uspeli su da prodaju naše bogatstvo i da danas pričaju kako je to dobro i jedino moguće, ne videći i ne hajući za muke i nepravde koju su zadesile naša sela i grad u kojem smo proveli živote”.

Nikad nećemo prihvatiti saradnju sa SNS i SPS, jer su imali i vremena i mogućnosti da Bor bude u redu najrazvijenijih, a ne da nema ni fabriku otpadnih voda, ni novu bolnicu, ni zaobilazni put oko grada, ni… Bolnica ne treba da se renovira, nego da se sagradi nova i savremena zgrada sa najboljom opremom u Brestovačkoj banji, tamo gde su izvori lekovite vode i gde se lakše diše. Nemamo mi ništa protiv rudarenja i Ziđina, zanima nas dokle su granice rudnika, šta nam ostaje posle konačne eksploatacije bakra i zlata, gde ćemo i kuda kad se rudnik proširi na delove grada i okolna sela? Saopštavaju da dolaze odmah posle izbora da reše sve probleme u Krivelju i ostalim selima, a gde su bili proteklih pet godina, kakva je to i čija politika? Građani su sve slobodniji i spremniji da brane svoja imanje i domaćinstva, svoja sela i grad, i zato pobeđujemo 3. aprila spremni da menjamo lošu i iskompromitovanu vlast – rekao je Janošević.

Konvencija je protekla u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde