ZABORAVLJENA ISTOČNA SRBIJA

0
94
Lazareva pećina - Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!

Bor, 14. decembar – Istočna Srbija kao turistička destinacija nije do kraja iskorišćena. Ako pođemo od Dunava na jug, imamo nekoliko veoma značajnih arheoloških lokaliteta kao što je Viminacijum – veoma značajan rimski grad, Gamzigrad – carska palata, nepoznati Timakus Minus – sedište provincije iz 1. veka (prva iskopavanja obavljena su 1909. godine, a nastavljena tek 1975), gde su iskopavanja sada spora i mala.

Detalj sa lokaliteta Gamzigrad kod Zaječara – Foto: B.F.

O Dunavu u tom delu Srbije ne treba pisati – treba ga videti. Taj turistički potencijal je potpuno zanemaren. Tvrđava Fetislam – sada obnovljena, Trajanova tabla i njegov most. Dalje ka jugu nalaze se prirodni fenomen Vratna – kameni most – kod Brze Palanke, Borsko jezero, u čijoj blizini postoji zapušten aerodrom, Brestovačka banja.

U Negotinu postoji Hajduk Veljkova barutana, kao i manastir Bukovo koji je podigao kralj Milutin u 14. veku. U Gamzigradskoj Banji nalazi se hidrocentrala izgrađena 1909. godine, koja još radi. U Knjaževcu postoji lekoviti izvor (Banjica) za koji se u javnosti malo zna, a na koji meštani i žitelji okolnih mesta redovno dolaze.

Centar Negotina – Foto: Borske Narodne

Možemo da nabrajamo i dalje. Rtanj – planina koju posećuju oni koji traže odmor i čist vazduh, ali i oni koji veruju da će tamo naći vanzemaljce. Na putu za Staru planinu, u Donjoj Kamenici, nalazi se crkva iz 14. veka.

Do ovih mesta ima nekoliko puteva, manje-više dobrih. Vozovi ne idu (iako je to jedna od prvih pruga napravljenih u Srbiji) jer rekonstrukcija železnice nikako da se završi. Iz Niša postoji odličan magistralni put, koji je skoro obnovljen i uredno se održava. To je trenutno jedina veza s Knjaževcem.

U Timočkoj Krajini su pruge jezivo spore – Foto: B.F.

Od Knjaževca do Zaječara put je bio veoma loš, a sada se potpuno prepravlja. Radovi su se otegli. Trebalo je da budu završeni jesenas, ali su produženi do leta sledeće godine. Međutim, onaj ko mora sada da ide tim putem, može da proceni da neće biti gotovi ni tada. Nekada je trebalo 30–40 minuta da se taj put pređe, a sad više od sata.

Viseći most na Zlotskoj reci – Foto: Borske Narodne

Ovaj put vodi ka Staroj planini pa se nastavlja posle Knjaževca. I taj deo rade, a kada će da završe – ne zna se. Kad je reč o putu ka Staroj planini, može se postaviti i pitanje puta preko Aleksinca i Sokobanje. Znam da žitelji odavno traže da se napravi dobar izlaz s auto-puta, obilaznica oko Aleksinca, i dobar put do banje. Od Sokobanje do Knjaževca put je loš.

Sedamdesetih godina prošlog veka razmatrana je ideja o Timočkoj magistrali, koja bi iz Niša išla preko Knjaževca, Zaječara ka Negotinu i brani na Dunavu. Tako bi se znatno skratio put ka Rumuniji za one iz pravca Niša.

Jezero Sovinac kod Salaša zaboravljeni biser Timočke Krajine – Foto: B.F.

Za razvoj nekog kraja potrebne su dobre saobraćajnice. A istočna Srbija je potpuno zaboravljena – nema puteva, nema vozova, nema novih fabrika.

Borsko jezero u vreme letnje sezone – Foto: B.F.

Toliko je nevidljiva da čak i u dnevniku, kada prikazuju prognozu vremena, na karti nema gradova u istočnoj Srbiji.

Izvor: Politika

Autor: Goran Jelenković

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име