PočetnaIstočna SrbijaBorZIĐIN I OVE GODINE ORGANIZUJE LIKOVNI KONKURS POVODOM DANA RUDARA SRBIJE

ZIĐIN I OVE GODINE ORGANIZUJE LIKOVNI KONKURS POVODOM DANA RUDARA SRBIJE

Bor, 2. julZiđin povodom Dana rudara Srbije i ove godine organizuje likovni konkurs pod nazivom „Ziđin Art 2024“, koji će za rezultat imati šestoavgustovsku izložbu slika u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. Svi punoletni slikari i ljubitelji slikarstva pozvani su da do 10. jula pošalju prijavu na mejl zijinart@zijinbor.com i na taj način potvrde učešće, ali i saglase se da će radovi nastali u vreme trajanja manifestacije ostati u vlasništvu kompanije.

Broj prijava ograničen je na 50 i svi koji se registruju imaće besplatan smeštaj i hranu u hotelu “Jezero” dok traje likovna kolonija.

Slika se na otvorenom od 17. do 20. jula, tehnika je slobodna, a teme su podeljene u dve kategorije. U prvoj su teme vezane za razvoj zelene rudarske industrije u Boru i Majdanpeku, uključujući pejzaže rudnika, rudarsku opremu i objekte, rudare itd. Druga kategorija podrazumeva pejzaže Bora, Majdanpeka, Borskog jezera, karakterističnu arhitekturu, kao i motive iz istorije i kulture.

Nagrađeni radovi biće odabrani pre 26. jula, a do kraja tog meseca kompanija će putem medija objaviti imena nagrađenih autora.

Fond za nagrade iznosi 4.100 evra u dinarskoj protivvrednosti, pa će biti dodeljena jedna prva, dve druge, tri treće i 10 podsticajnih nagrada. Prva nagrada vredi hiljadu evra, druga 600, treća 300, a podsticajna 100 evra.

Ziđin će od 2. do 10. avgusta u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru organizovati izložbu slika i štampanje kataloga, a 6. avgusta, na Dan rudara Srbije, autorima nagrađenih radova biće uručene novčane nagrade.

​​​​​​​​​​G. Tončev Vasilić

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE