Borci za Bor: ZAŠTO SRUŠITI SPORTSKI GRAD, NEKA SE I GRAĐANI PITAJU!

0
218
Stadion "Rudara" - Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!

Bor, 16. septembar – Predstavnici Udruženje građana „Borci za Bor“ okupili su se danas kod sportskih terena na Četvrtom kilometru kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom gradske vlasti da sruše teniske i ostale sportske terene kao i stadion „Rudara“ i sve zbog izgradnje šoping centra.

Mi, Borci za Bor se slažemo da je gradu neophodan šoping centar, ali ne po cenu rušenja ovih terena. Ovaj stadion i ovi tereni iznedrili su neke velike igrače i još bitnije, velike ljude. Trenutno se grad Bor može pohvaliti malom Stašom Srbulović koja je predstavljala i naš grad i državu Srbiju na Olimpijadi gluvih i gluvonemih u Brazilu. Imamo i malu Miju Ristić koja je teniska šampionka Evrope u svom uzrastu. Kako im grad uzvraća, da li tako što im ruši terene na kojima su uzrastali – rekao je Oliver Mitrović, GG „Borci za Bor“.

Odmah pored ovih terena se nalazi objekat idealan za izgradnju šoping centra, ranije poznat kao „Kapija grada“, a sada kao ruglo grada. Ukoliko postoje pravno-imovinski problemi sa tim objektom, to su trebali da reše gradonačelnik i zamenik gradonačelnika, jer je to njohov posao, a ne da sebi i većnicima dodele solidarnu pomoć. Takođe, sa druge strane se nalaze skejt park i karting staza za koju smo još tada smatrali da je greška izgraditi jer poslednjih godina ne služe svrsi. Da li će grad pozvati nekog na odgovornost? Neće, iz prostog razloga što je te objekte izgradila ista vladajuća garnitura koja je i danas na vlasti – napominuju u GG „Borci za Bor“.

Grad Bor ovde može napraviti jedan divan mini sportski grad, mogu se urediti tereni na kojima će se deca družiti i možda će neko od njih postati novi šampion. Za kraj, pozivamo gradsku vlast da preispita svoju odluku, da sluša glas naroda, organizuje javnu raspravu sa stručnim ljudima kako se ne bi, naprimer događalo ono što se dešava prethodnih godina, popločavanje trotoara na korzou i izgradnja fontani koje liče na sve, samo ne na fontane – naglasili su iz ove grupe građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име