PočetnaVestiSportFudbal: BORANIN ZAVIŠA MILOSAVLJEVIĆ JE TRENER - ANALITIČAR MLADE REPREZENTACIJE SRBIJE

Fudbal: BORANIN ZAVIŠA MILOSAVLJEVIĆ JE TRENER – ANALITIČAR MLADE REPREZENTACIJE SRBIJE

Beograd, 15. mart – Zaviša Milosavljević, magistar fizičkog vaspitanja i direktor Sportskog centra u Boru, nekadašnji trener više državnih selekcija u Africi i Aziji, pozvan je od Fudbaskog saveza Srbije da bude pomoćnik Ljubinku Druloviću u mladoj reprezentaciji Srbije (do 21 godine) koja se priprema za evropsko prvenstvo iduće godine u Slovačkoj.

Milosavljevića i Drulovića uskoro čeka prvi meć u sklopu kvalifikacija, u Luksemburgu 22. marta i u Leskovcu 26. marta protiv Severne Irske.

Ovaj poznati fudbalski stručnjak, trener A kategorije, Boranin, bio je selektor reprezentacija Pakistana, Lesota i Kirgistana, u Ruandi je njegov klub postao šampion i osvajač kupa te države, a u Uzbektisanu je sa Drulovićem trenirao olimpijski tim. U Srbiji je trenirao reprezentacije mladih do 16 i 19 godina. Bio je trener više klubova u Srbiji i Crnoj Gori.

Zaviša Milosavljević

Nesumnjivo je da je ovo još jedno priznanje i poverenje FSS. Verujem da ćemo, zajedno sa celim našim stručnim timom, postići uspeh – kvalifikovati se za evropasko prvenstvo 2025. Dugo sam radio sa Drulovićem, tako da će to biti zavidna saradnja koja će se, nadam se, nastaviti. Nekada sam trenirao i FK Bor, poznajem prilike u tom klubu i verujem da dolaze bolja vremena. Grad sve više ulaže u sport, posebno u fudbal. Izgradiće se i novi, savremeni sportski objekti, poboljšaće se stručni rad, rečju – Bor stvara uslove da brzo i ponovo postane jedan od najvažnijih sportiskih centara u zemlji. I ustanova u kojoj radim, Sportski centar, dobija nove sadržaje, ali to je, opet, druga tema. Sada je najvažnije da pomognem u evropskim kvalifikacijama mladih jer oni su budućnost fudbala u Srbiji – ističe Milosavljević.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde