MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE ODOBRILO DALJE RADOVE U RUDNIKU ČUKARU PEKI

0
173
Flotacija rudnika "Čukaru Peki" - Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!

Beograd, 29. jul – Kompaniji Zijin Mining je uručeno odobrenje za izvođenje rudarskih radova na istraživanju donje zone nalazišta bakra i zlata „Čukaru Peki“, koje će omogućiti dalji razvoj rudnika, otvorenog prošle godine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Ministarka Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima te kompanije, i Zijin Coppera koji upravlja RTB Borom, o rudarskim aktivnostima i projektima koje realizuju te dve kineske kompanije u Srbiji, prenosi agencija Beta.

Mihajlović je rekla da je ministarstvo uvek spremno da pomogne da realizacija svih projekata, uključujući i projekte u rudarstvu, bude što efikasnija, ali da za sve rudarske aktivnosti moraju biti ispunjeni svi zakonski preduslovi, kao i svi propisi i zahtevi koji se tiču zaštite životne sredine.

Razgovarano je, kako je navedeno i o projektu fotonaponskog solarnog parka koji planira kompanija Zijin Mining, za koji je ministarstvo spremno da pruži svaku vrstu podrške u cilju efikasnije realizacije.

Pored toga, bilo je između ostalog reči i o razvoju elektroenergetske infrastrukture, koja je važna za stabilno snabdevanje rudnika Čukaru Peki električnom energijom, pitanjima u vezi s eksproprijacijom, bezbednošću rudara, zaštiti životne sredine i drugim temama u vezi sa rudarskim aktivnostima kineskih kompanija, prenosi agencija Beta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Grada Bora, Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, kao i predstavnici ambasade Kine u Srbiji.

Izvor: biznis.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име