Saopštenje „Glasno za omladinu“: U BORSKIM SELIMA SU LOŠI PUTEVI…

0
29
ČITAJ MI!

Bor, 29. jul – Najveći problem koji meštani okolnih sela imaju je sigurno putna infrastruktura. Ekonomski i društveni život sela zavisi od putne infrastrukture. Kako su naša sela uglavnom razbijenog tipa, tako je potreba za putevima veća, te je nejasno zašto gradska vlast i dalje ne vodi računa o putevima iako je budžet u prthodnih nekoliko godina i te kako povećan. Svi želimo da naša sela opstanu, te je rešavanje ovog pitanja od presudne važnosti i da u dvadesetim godinama dvadesetprvog veka već jednom stavimo ovo pitanje ad akta.

Putna infrastruktura u selima je veoma loša, a pogotovu su ugrožena sela severnije od gradskog naselja. Tako imamo primer da se u selu Gornjane putevi započinju, a ne završavaju, a klasičan primer je put Staro selo – Samar. Takođe i drugi putevi u selu su loši, a izuzeci nisu ni druga sela na teritoriji grada Bora

Meštani Zlota nam ukazuju da je Novi zlotski put opasan u delu gde se ukršta sa regionalnim putem Bor-Selište-Paraćin, da ne postoji putna signalizacija a da je sam put izuzetno nepregledan. Tražimo od gradse vlasti da reši ovaj problem

Takođe, pravi primer nesaradnje između institucija je put Oštrelj-Donja Bela Reka koji nije asfaltiran zadnjih 20 metara zbog preklapanja nadležnosti između lokala i republike.

Zahtevamo da grad Bor uspostavi bolju komunikaciju sa republičkim institucijama.

Budžet grada Bora mora da se troši racionalno, a Grupa građana, kao opoziciona politička grupacija proveravaće trošenje svakog dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име