SANIRANO IZLIVANJE RUDNE PULPE U MALOM KRIVELJU

0
73
Foto: I. Mitrović/Serbia Zijin Copper
ČITAJ MI!

Bor, 5. maj – Zbog sinoćnog pucanja cevovoda, koji transportuje rudnu pulpu od „Novog Cerova“ do kriveljske flotacije, došlo je do izlivanja u Malom Krivelju. Serbia Zijin Copper reagovala je munjevitom brzinom i proizvodnja je odmah zaustavljena. Tehničko osoblje obavilo je kontrolu cevovoda i mesto curenja otkriveno je pored puta u selu Mali Krivelj.

Kompanija je odmah zatvorila ventil i organizovala osoblje za hitne popravke. Oštećena cev sanirana je za nekoliko sati, a razlivena pulpa je mehanizacijom uklonjena i put je nasipan. Utvrđeno je da rudna pulpa ovoga pulpa nije ugrozila obližnju reku Valja Mare.

Na teren je danas izašao i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić da se lično uveri da je problem rešen.

Dobili smo informaciju da je juče došlo do manjeg proboja cevovoda koji transportuje pulpu od „Novog Cerova“ do kriveljske flotacije. Takođe, dobili smo i informaciju da je kompanija brzo reagovala i da nije došlo do materijalne štete. Više od 80 odsto zemljišta pored poplavljenog puta je u vlasništvu kompanije. Svaka čast zaposlenima u Zijinu koji su reagovali na najbrži i najbolji mogući način. Nije prvi put da se dešavaju ovakve situacije, jer mi živimo u gradu rudarstva. Ovo je sastavni deo proizvodnje i proizvodnog procesa. Drago mi je da je kompanija to shvatila i da je reagovala u najkraćem mogućem roku – izjavio je Milikić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име