PočetnaIstočna SrbijaBorSportiskinja velikog srca: BORANKA STAŠA SRBULOVIĆ BORI SE ZA ZLATO NA SVETSKOM...

Sportiskinja velikog srca: BORANKA STAŠA SRBULOVIĆ BORI SE ZA ZLATO NA SVETSKOM TENISKOM PRVENSTVU

ČITAJ MI!

Bor, 20. septembar – Staša Srbulović iz Zlota kod Bora. 23. septembra u Grčkoj braniće boje Srpske zastave na Svetskom prvenstvu u tenisu u kategoriji gluvih i nagluvih sportista.Trenutno se nalazi na visokoj šestoj poziciji na ATP listi sportista u ovoj kategodije i samouvereno kaže, da će kao i uvek do sada, dati sve od sebe da u Srbiju i svoj rodni Bor donese jednu od medalja.

Tenis je je zavolela još kao mala, kada je prvi put sa sedam godina uzela reket u ruke i od tada pa do danas, ovu devojku nije ništa sprečilo da u tenisu postiže najbolje rezultate.

Reprezentativka Srbije i aktuelna vicešampionka Evrope u kategoriji gliuvih i nagluvih sportista, na Olimpijskim igrama u Brazilu osvojila je peto mesto, a na prvom istorijskom Australijan Openu početkom ove godine za gluve i nagluve, izborila je visoku sedmu poziciju.

Sada se uveliko sprema za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će se ovih dana odžati u Grčkoj.

Uz Stašu sam punih 11 godina. Odmah sam na početku shavtio da se radi o detetu koje ima izuzetan potencijal, iako mi je bilo prvi put da se susretnem sa teniserkom koja ima problema sa sluhom. Naravno , iz godine u godinu smo se upoznavali, Staša je upijala svaki moj savet. Vredno je trenirala ,odlazili smo na različita takmičenja i u zemlji i van nje. To je jedan borac, jedan „radiša“ sasvim samouvereno dete, da smo sada kao jedna duša. U počeku smo se sporazumevali pomoću znakova , rukama, danas pogledom sve možemo jedno drugom da kažemo. Postali smo kao porodica –  kaže Slavko Đurić, trener ove Boranke koja u svom gradu slovi za jendog od najuzornijih sportista.

Na svečanosti „Naj žene Blic žene 2022“ u Beogradu, mlada teniserka Staša Srbulović osvojila je specijalnu nagradu „Naj mlada nada“ – Foto: Facebook

Za Stašu Srbulović prepreka nema. Uvek je stremila ka vrhu. Njene želje , odgovoran rad i trud doveli su je do najviših pozicija u ovom sportu. Ipak, najveća želja joj je bila da upozna svog uzora u tenisu, Novaka Đokovića i to joj se ostvarilo.

Učešće na brojnim turnirima u inostranstvu ovoj mladoj Bornaki pruža šansu da se plasira na grand slemove i takmiči sa najboljim čujućim teniserima sveta. Jer, ova devojka svojim talentom zaista dosta obećava.

Istina, nema baš mngo vremena za druženje sa svojim vršnjacima zbog obaveza oko svakodnvnijh treninga , ali zato je veliki ljubitelj životinja i uz mlađeg brata Lazara uvek pronađe malo vremena za svoje ljubimce. Tu prednjači mačak Toma, ipak njena najveća ljubav je konj Korona, koga je od tetke dobila za 18.rođendan. Na naše pitanje hoće li doneti medalju iz Grčke za koji dan, prelepa Staša je bez razmišlja odgovorila „hoću, zlato“!

Pa je tako do nedavno bila i deo Novakove Akedamije tenisera. Sve što je postizala do sada ne bi bilo moguće, da najveću podršku nije dobijala iz porodice.

Ovo je jako skup sport. Naravno mi se trudimo da njen talenat i ljubav prema tenisu budu na prvom mestu. Dajemo se maksimalno da joj uvek olakšamo koliko je moguće, tako da sada ima i svoj teniski teren ispred kuće. Srednju školu je završila, bila je jako dobar đak i sada se opredelila samo za tenis. Pratim je kad god mogu na takmičenjima u Srbiji ali, ne bi uspeli svakako sve da isfinansiramo sami da nismo naišli na razumevanje sponzora koji su prepoznali Stašin talenat. Kineska Kompanija Zi Đin Cooper u Boru i Kompanija Silver Bell Grioup zaista su nam u mnogome pomogle i smanjile pritisak koji smo uvek imali kako ćemo da izguramo finansijski sve oko odlazaka na takmičenja i ostalog što iziskuje ovaj nimalo jeftin sport. Staša je sada već opuštenija i samo razmišlja da se što bolje pripremi i na takmičenjima osvoji što bolji plasman i postigne najbolje rezultate. Naravno, Teniski Savez Srbije je kao i uvek do sada tu, da priskoči i omogući joj sve što je neophodno – za Telegraf.rs priča Ivana Srbulović , majka Borske teniserke.

Izvor: Telegraf

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde